Lajmet

Avdiu: Ishte situatë e tensionuar në veri, Policia e Kosovës u tregua e butë

Hulumtuesi i lartë në Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë, Plator Avdiu, ka thënë se aksioni i sotëm kundër kontrabandimit të mallrave i pasuar nga sulme të serbëve në veri, nuk ishte plotësisht i suksesshëm pasi që nuk u arrit caku.

Në Interaktiv të KTV-së, Avdiu ka thënë se aksionet në veri gjithmonë politizohen nga Serbia, ndërsa shtoi se këtë herë kjo gjë u bë edhe nga vetë Bashkimi Evropian.

“Ishte aksion i zakonshëm i policisë por fatkeqësisht aksionet që ndodhin gjithmonë në veri arrijnë të politizohen jo vetëm nga Serbia por si e pash edhe nga BE. Si i tillë, përfshinte 4 qytete, aksioni nuk e di a mund të quhet plotësisht i suksesshëm sepse nuk u arrit caku i kërkuar. Është pozitive që vitet e fundit është arritur që të ketë aksione të policisë jo për ta frikësuar komunitetin serb por për shkak të kontrabandës”.

Shqetësuese, i quajti ai, “deklarimet nga pjesëtarët e qeverisë serbe, sidomos nga Rakiq dhe nga Serbia”.

Avdiu ka thënë se Serbia vazhdimisht tenton që aksioneve apo veprimeve të ngjashme t’u japë karakter etnik. Sipas tij, Policia e Kosovës karshi sulmeve që ndodhën në veri kundër tyre, u tregua e butë.

“Karakteri etnik gjithmonë tenton t’ia japë Serbia, por në këtë rast ishte e pasuksesshme sepse Policia e Kosovës u tregua tepër fleksibile dhe tolerante në situatë. Kishte pamje tronditëse, ku nuk di nëse ishin grupe kriminale apo qytetarë të thjeshtë. Ishte situatë bukur e tensionuar dhe Policia e Kosovës për mendimin tim, u tregua e butë, pasi sipas asaj që tregoi drejtori i policisë kishim të bënim me armatim luftarak, armatim që përdoret nga ushtritë”./KTV

Leave a Response