AN/OP

AN/OP

Në kujtim të mësueses Mimoza

Mimoza Latifi Deliu 20.09.1981-28.04.2021 E lindur më 20.09.1981 në Prishtinë , rrjedh nga një familje arsimdashëse dhe kuntributdhënëse në këtë drejtim e matuar dhe nënë e dy fëmijëve Narti e Nila (binjak). Mimoza shkollimin fillor e përfundoi në vendlindje-Prishtinë, në shkollën “Nazim Gafurri”, pastaj në Gjimnazin “Sami Farashëri” poashtu në...
AN/OP

Zbulohen dokumente “tepër sekrete”/Përse regjimi i Enver Hoxhës nuk e lejoi Nënë Terezën të vinte të shikonte nënën e saj në momentet e fundit të jetës

Nga: Dashnor Kaloçi Publikohen disa dokumente arkivore me siglën “Tepër sekret” të nxjerra së fundmi nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Jashtme në Tiranë dhe Arkivi Qendror i Shtetit, të cilat i përkasin një periudhe kohe nga (1969-1991), ku ndodhet një korespondencë ndërmjet Ministrisë së Punëve të Jashtme me...
AN/OP

Hajnat e rinj!

Nga: Kimete BERISHA Hysen Durmishi ka thënë se hajninë me 'tiketa ngjitëse' në vetura e kanë gjetur të gatshme, ata veç e kanë nënshkruar kontratën e hajnisë. Se ideja për t'i vjedhur shqiptarët duke ua vënë në veturë nga një tiketë absolutisht të panevojshme ka qenë ide burimore e Ramushit....
AN/OP

Pse numri i vetëvrasjeve rritet gjatë verës?

Shumica e vetëvrasjeve nuk ndodhin gjatë pushimeve të dimrit, siç mund të mendojnë rëndom njerëzit, por në fund të korrikut dhe në gusht Në këtë periudhë të vitit, të qenit i vetëdijshëm se si ndihen njerëzit që duam është edhe më e rëndësishme se zakonisht. Nuk mjafton vetëm të thuash...
AN/OP

Atë Shtjefën Gjeçovi- Hylli ndriçues i qytetnise kombtare

Janë disa dijetarë, veprimtarë dhe klerikë, që krahas detyrave të tjera për të cilat janë shkolluar, një pjesë të jetës ia kanë kushtuar edhe zhvillimit të kulturës shqiptare, duke punuar në cepat më të skajshëm të atdheut tonë, në ato zona ku edhe dielli i zënë nga malet ndriçon disa...
AN/OP

Sa herë flet – gabon !

Dhe gjithmonë flet kundër Kosovës, që do të thotë kundër vetvetes. Shkruan: Kimete BERISHA Ku hyn e ku del nëpër tema që nuk i njeh as s'ka haber çfarë glet! Veç për jadrankat e saj nuk e kam asnjë vërejtje! Çfarë problemi ka me Kosovën Donika Gërvalla që nuk po...
AN/OP

“Kosova nën udhëheqjen e Albin Kurtit duket si varrezë”

Ju kam killera për qejfi! Nuk ju ndërroj me asnjë killer! Shkruan: Kimete BERISHA Ju, xhihadistët e Albin Kurtit, që do të flijoheni në rrugën e profetit, që nuk ia lejoni shqiptari e amerikani të gjallë t'ia përmend emrin për të keq zotit tuaj. Zoti juaj me kravatë të zezë...
AN/OP

Trashëgimia e Angela Merkelit në Ballkan

Më 5 korrik kancelarja gjermane do të bisedojë për herë të fundit me kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndmor në kuadër të Procesit të Berlinit, një nga nismat më të rëndësishme të saj të politikës së jashtme. "Pajtohuni!" – kjo ishte fjala e fundit e kancelares gjermane, Agela Merkel, në...
AN/OP

Kapitalistët e Vetëvendosjes kundër kapitalizmit!

Kjo është një kontradiktë e thellë! Deklarohet milioner majtisti që është kundër kapitalizmit Nga: Kimete Berisha Me fjalë janë kundër kapitalizmit, ama me pasuri janë kapitalistë, janë shumë të pasur që bëjnë jetë luksoze, nëpër lagje luksoze, larg nga populli, larg nga Ju Idenë e tyre për barazi e realizoni...
AN/OP

A është gati Ballkani për investime të kompanive gjermane?

Ballkani ka shans real të përfitojë nga trendi i zhvendosjes së prodhimit të firmave gjermane pas pandemisë. Por më parë duhet përmirësuar cilësia e arsimit, thotë eksperti i ekonomisë, Branimir Jovanovic. Deutsche Welle: Në një studim të Institutit Ekonomik të Vjenës, ju trajtoni potencialin e vendeve të Ballkanit për të...
1 2 3 24
Page 1 of 24