Mergate

Mergate

Shoqata Malësia e Madhe e New York-ut, mbajti kuvendin zgjedhor

Shoqata Malësia e Madhe e New York-ut mbajti Kuvendin Zgjedhor më datë 10 tetor 2021, të cilin e hapi Kryetari i Shoqates Nikollë Juncaj. Mënyra dhe procedura e votimit ishte përkitazi me standardet dhe normat e përgjithshme të cilat janë në perputhje me rregullat statutore të Shoqates.Duhet theksuar që në...
Mergate

TUBIM PËRKUJTIMOR

Njoftojmë komunitetin shqiptar se Fondi Humanitar TRIESHI me veprimtari në SHBA organizon tubim përkujtimor me rastin e 40 vjetorit të vdekjes së magjister Agron Lucaj, me 17 Tetor 2021 në lokalin Tesoro D'Italia, 160 Marble Avene Pleasentville NY, duke filluar në ora 1 pas dite. Në këtë tubim janë të...
Mergate

Shenjtëresha Nënë Tereza, bashkon shqiptarët në Zvicer (FOTO)

Nga katër anët e Zvicres, e Dardanisë, na bashkoi hyjnesha jonë Gonxhe Bojaxhiu- Nënë Terezë, në Lozanë të Zvicrës me 11.9.2021, me rastin e 111 vjetorit të lindjes si dhe në 5 vjetorin e shejntërimit. Nga Gjergj Prenkoçaj Ishte një ditë e lumturë për te gjithë ne dhe shumë e...
KultureMergate

“Bërbili” – Thesari muzikor i Arbëreshëve të Kroacisë

Arberëshët e Kroacisë janë pak të njohur, po ata ruajnë në Zarë një thesar muzikor, që e zbuluan studiueset Dina Bušić e Melita Ivković. Këngët e vjetra arbëreshe janë ura lidhëse brenda trashëgimisë kulturore europiane. Këmgëtarja e studiuesja, Dina Bušić bashkë me kitaristen, Melita Ivković Një muzikologe e re nis...
Mergate

Nesër në Lozanë, akademi solemne kushtuar Nënës Terezës

111 vjetori i lindjes e 5 vjetori i Shenjtërimit të Nënës Terezë Akademi solemne kushtuar Nënës Terezë në Lozanë Misioni Katolik Shqiptar «Nëna Terezë» në Aarau, lajmëron se me rastin e 111 vjetorit të lindjes dhe 5 vjetorit të Shenjtërimit të Nënës Terezë, organizon Tribunë shkencore, të shtunën, më 11 shtator 2021 në Lozanë (te Truporja e Nënës Terezë)....
Mergate

Mjeku shqiptar në Zvicër: 80% e pacientëve të hospitalizuar në spitalin ku punoj janë shqiptarë, 90% e tyre të pa vaksinuar

Kryemjeku shqiptar në spitalin kantonal të Winterthurit, Zvicër, Naim Mehmeti ka shprehur shqetësimin e tij për vaksinimin e ulët të të komunitetit të shqiptarëve atje. Mehmeti në një lidhje të drejtpërdrejtë në RTV Dukagjini ka thënë se një numër shumë i vogël i shqiptarëve janë të vaksinuar në Zvicër. “Propaganda...
1 2 3 13
Page 1 of 13