Mergate

Dënohen me burg 2 shqiptarët në Angli, vranë snajperistin që luftoi kundër ISIS

Dy shqiptarë janë dhe një kurd janë dënuar për vrasjen Hamawand Ali Hussein, 30 vjeç. Për ta është dhënë një total prej 53 vitesh.

Hamawand Ali Hussein, 30 vjeç, u sulmua në një shtëpi në Charterhouse Street, Hartlepool, në 14 Shtator 2019

Dy shqiptarët Qazim Marku, 25 vjeç dhe Dorian Pirija, 33 vjeç, u burgosën secili me nga 19 vjet dhe Noza Saffari, 39 vjeç, u la në burg për 15 vjet pasi të tre u shpallën fajtorë për vrasjen e të riut kurd.

Viktima, babai i dy fëmijëve, ka shërbyer me forcat ushtarake Peshemerga të koalicionit anti-ISIS në Irakun e Veriut dhe njihej si një snajperist i zoti. Krimi ka ardhur pas prishjes së pazareve të drogës mes palëve

Leave a Response